Goede cijfers Micron niet beloond op onrustige beurs

Micron heeft donderdag 22 maart de Q2-2018 cijfers gepubliceerd. De gerapporteerde omzet is met 58% toegenomen in vergelijking met Q2-2017 en bedroeg $7,35 miljard. De Q2 omzet was ook nog eens 8% hoger dan Q1. Ondanks die dubbele plus verliet het aandeel de beursvloer die dag met een verlies van ruim 3,5%.

Het dagverlies maakte een einde aan een opmerkelijke opmars van het aandeel. Ten opzichte van eind 2017 stond het aandeel ruim 50% hoger. Die groei viel op, omdat zeker niet alle techfondsen een dergelijke groeicurve konden laten zien. Hoewel het bedrijf ook vorig kwartaal goed draaide is er geen objectieve reden voor deze groei. Het is waarschijnlijker dat optie handelaren de koers hebben opgedreven.

MIcro probleem?

Deze groep handelaren is donderdag dus van een koude kermis thuisgekomen, want het aandeel verloor fors. Twee redenen zijn daarvoor gegeven. De eerste is de dreigende handelsoorlogen tussen de VS met zowel de EU als de VRC. Die angst zorgde voor forse druk op alle aandelen, niet alleen dat van Micron.

De tweede reden is wel specifiek Micron. Er is schijnbaar melding gemaakt van een probleem in een van de Taiwanese fabrieken, waardoor de productie in het komend kwartaal tot 2% lager zal zijn dan eerder aangegeven. De directe quote is nog niet gepubliceerd. De tekst over het uitbreiden van de faciliteiten in Singapore en Japan, waarmee dit moet worden ondervangen zijn wel te vinden op de website van Micron.