hitb-screenshot

Grootste security conferentie van Europa viert tienjarig jubileum in Amsterdam

Op 9 en 10 mei as. vindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam de tiende editie plaats van de jaarlijkse Hack in the Box Security Conference (HITBSecConf2019). De conferentie is een van de grootste security conferenties van Europa.

Internationaal gerenommeerde professionals uit de cybersecurityindustrie presenteren tijdens HITBSecConf2019 baanbrekend veiligheidsonderzoek, nieuwe onderzoeksmethoden en een breed scala aan kwetsbaarheden in hedendaagse technologieën, zoals (mobiele) netwerken, betalingssystemen en slimme apparaten voor thuis. Naast de conferentie voor ‘security professionals’ wordt voor een breed publiek ook de gratis toegankelijke Haxpo georganiseerd, een expositie voor jong en oud die de ontwikkelingen in de securityindustrie door de jaren heen laat zien.

Conferentie

HITBSecConf2019 wordt georganiseerd door Hack in the Box, een door de security-gemeenschap gedragen, non-profit organisatie die als doel heeft kennis over cybersecurity toegankelijk te maken. Op 9 mei begint de tweedaagse HITB Security Conference met een keynote van Dhillon Andrew Kannabhiran, oprichter en CEO van Hack In The Box.
Runa Sandvik, Senior Director of Information Security bij de New York Times, verzorgt de keynote in de ochtend van de tweede dag. Sandvik is een privacy- en veiligheidsonderzoeker, werkzaam op het snijvlak van technologie, recht en beleid. Ze doceert digitale veiligheid aan journalisten en helpt mediaorganisaties om hun digitale veiligheid te verbeteren.

De afsluitende keynote komt van Richard Thieme, technisch commentator en oprichter van adviesbureau ThiemeWorks. Richard is een professioneel spreker over de diepere implicaties van technologie, religie en wetenschap voor het leven in de eenentwintigste eeuw. Hij sprak al eerder voor de NSA, FBI en is de afgelopen 22 jaar een terugkerende spreker op DEFCON.

De onderwerpen waarover zij gaan spreken en de overige sprekers worden in de komende weken bekend gemaakt.

Hack in the Class

Ook de jongere generatie wordt niet overgeslagen tijden HITBSecConf2019. Stichting Hack in the Class zal meerdere workshops aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs geven. Door het geven van laagdrempelige workshops wil Hack in the Class de kennis van jongeren rondom technologie, hacken en internetveiligheid verbeteren. De stichting heeft als missie kinderen veilig gebruik van technologie te leren en hen uit te rusten met kennis en vaardigheden om zich vrij en veilig op internet te kunnen bewegen.

Haxpo

Naast de conferentie organiseert HITB op 9 en 10 mei ook de gratis toegankelijke Haxpo, een expositie voor iedereen die geïnteresseerd is in hacking, security, privacy en technologie. De interactieve tentoonstelling ‘Hacks of the Future Past’ laat verschillende hacks uit het verleden, heden en toekomst zien. Naast de vele korte lezingen door verschillende partijen kunnen bezoekers onder andere leren solderen met de beroemde uitvinder Mitch Altman (bedenker van de TV-B-Gone), leren kluizen en sloten open te maken bij The Open Organisation of Lockpickers (Toool), retro games spelen, langslopen bij de medische en bio hacking stands, zien waar Nederlandse en Europese hackerspaces momenteel aan werken én een kijkje nemen of en hoe onze nieuwe ‘slimme’ auto’s beveiligd zijn tegen hackers

Capture the Flag competitie

Onderdeel van Haxpo is de ‘Capture the Flag’ hacking-competitie. Dit jaar spelen 28 internationale teams van hackers mee in de Capture the Flag hackerscompetitie met als thema: ‘Chronicles of Total Failure’. Het publiek is welkom om te komen kijken terwijl de teams strijden voor glorie en een prijzenpot van 3000 dollar. Het hoogstgeplaatste team wint bovendien een reis naar Dubai, om daar in oktober te strijden bij de CTF-wedstrijd bij de Hack in the Box conferentie in Dubai.