DCD2019

Impressie TechweekDE – DataCentreWorld Frankfurt


Bovenstaande collage (klibaar) geeft een impressie van de tweedaagse TechWeekDE, die ook vandaag nog in Frankfurt (Duitsland) plaatsvindt.

De locatie, de Messe Frankfurt, is voor dit soort events uitstekend geschikt. De hal is groot, maar niet te hoog. De akoestiek is beter dan in bijvoorbeeld Utrecht. Wat ook helpt is dat bij alle talks het gebruik van Bluetooth headsets is voorgeschreven. Standhouders zelf hebben geen geluidsinstallaties. behalve als dat noodzakelijk is voor het ondersteunen van de talrijke videowalls.

Al die maatregelen dragen bij aan weinig ruis. Dat helpt dan weer makkelijker gesprekken te kunnen voeren. En dat is wat volop gebeurt. Het event komt daardoor heel serieus over. In dergelijke bewoordingen beschrijven ook exposanten deze tweedaagse bijeenkomst. Deze belangrijke constatering over TechweekDE  laat zich echter niet met een foto impressie vastleggen.

Inhoudelijk vallen twee zaken op. Datacenters zelf schitteren door afwezigheid. Nog geen vijf datacenters zijn aanwezig. Voor een event dat ook DataCentre World heet is dat vreemd. Het andere is het immens grote aanbod van niet reguliere stroomvoorzieningen. UPS, brandstoftanks, accu’s, bekabeling, het is schijnbaar een actueel topic voor de Duitse markt.

Voor een bezoek aan de 2019 editie in Frankfurt is het nu wellicht al te laat. De kwaliteit van de standhouders en van het publiek (geen scholieren!) rechtvaardigt wel volgend jaar of een van de zuster events in de andere Europese landen te bezoeken.

Reacties zijn gesloten.