OCP_400x400

Kort nieuws: OCP en Hydro66

OCP_400x400Afgelopen zou in Santa Barbara de OCP Global Summit plaatsvinden. Die is vanwege de Covid-19 problemen last minute afgezegd. Deze beurs zou de basis zijn voor meerdere artikelen op Technite over ontwikkelingen bij OCP en concrete cases zoals bij Hydro66.

OCP

Zoals gezegd de OCP Global Summit is afgezegd. De laatste communicatie van de organisatie geeft aan dat de Summit ook niet later in het jaar wordt overgedaan. In plaats daarvan kiest men ervoor de keynotes en presentaties als webinars aan te bieden. Dat heeft als voordeel dat iedereen die wil weten wat er met OCP gebeurd niet meer de deur uit hoeft te gaan. Nadeel is natuurlijk dat het afstandelijker is. De interactie van een zaal met deelnemers en een spreker is ook altijd intensiever, dan het reageren op vragen bij een webinar.

Wat ook ontbreekt is de hands-on ervaring. Bij OCP summits is bij de exposanten de mogelijkheid elke component van zeer dichtbij te bekijken. Dat is voor iedereen die de daadwerkelijke deployments overweegt belangrijk.

Hydro66

Door het wegvallen van de OCP Summit zijn er ook geen vooraf verspreidde persberichten. Normaal zijn er tientallen mails van bekende en onbekende Chinese vendors met product lanceringen en afspraakverzoeken. De Amerikaanse en Europese bedrijven communiceren over OCP via de pr bureaus of nemen direct contact op.

Dat laatste is ook gedaan door Hydro66 dat deel van de OCP community is. Op de 2019 Regional Summit in Amsterdam hield het een presentatie over een deployment in Zweden. Afgelopen week maakte het bekend een eerste klantcase te kunnen delen.

Boden, Sweden, March 4, 2020 – Hydro66 Holdings Corp. (“Hydro66” or the “Company”) (CSE: SIX) (OTCQB:HYHDF), the ultra-low emissions cloud infrastructure provider, is delighted to announce a new Artificial Intelligence (AI) cloud computing customer, offering services from their award-winning Boden data center. Puzl, an Estonia-based AI company brings a new technical and economic proposition to the AI community – container as a service cloud computing at a market beating price.
(verder lezen: link)

Dit is het soort nieuws dat op de OCP Global Summit bekend gemaakt had kunnen worden. Dat er bij Technite, maar ook elders, geen andere vergelijkbare meldingen zijn binnengekomen is wel vreemd. Waren er geen exposanten met primeurs of worden lanceringen nu uitgesteld?