pixabay-cyber-4188727

Luchtkastelen, opstapje naar erger of cybersecurity?

Over de noodzaak van cybersecurity is weinig discussie nodig, maar dat geldt niet voor de luchtkastelen die sommige partijen de markt voorhouden. Onderstaande mail is een voorbeeld van dat laatste. Dit riekt zelfs naar iets dat niet legaal is.

<*@perceptiona.*com>

AAA, the world’s first decentralised cybersecurity firm, is proud to announce the appointment of BBB as Chief of Strategy, in the run-up to launching products in Web 2 and Web 2 in 2023. BBB is the former CCC and designer of the global DNS System used by ICANN, and a renowned dotcom innovator and strategist in Web 2 & Web 3 (please see the attached press release, which includes a photo of BBB).

BBB will be responsible for developing and executing AAA’s strategic roadmap, advising on the expansion of its product suite, and providing guidance to ensure impactful and relevant growth in the context of cybersecurity across Web 2 and Web 3. With over three decades of experience in technology innovation and strategy, he brings a wealth of knowledge to the team.

Kind regards

*0044*

Wat klopt hier niet? Om te beginnen is er sprake van mail waarvan de ontvanger de verzender niet kent. Van vooraf gegeven toestemming voor dit bericht is geen sprake. We hebben het dus over spam.

De inhoud is natuurlijk helemaal feest. Laten we eens de kreten beoordelen

first decentralised cybersecurity firm

Die uitspraak wordt niet onderbouwd. Er zijn wel meer bedrijven online te vinden die dat claimen. Juist daarom zou onderbouwing wel handige zijn

in the run-up to launching products in Web 2 and Web 2 in 2023

Daar staat een typefout, die laatste 2 moet een 3 zijn. Los daarvan. Wat is Web 3? Dat is toch de kronkel van Facebook. Die zelfde kronkel die de koers van dat bedrijf heeft doen halveren. Die kronkel waarvan Disney nu zegt dat het geen toekomst heeft en dat daarom het team van 50 profi’s dat zich daarmee bezighield op straat is gezet?

designer of the global DNS System used by ICANN

Sinds wanneer is DNS door een persoon uitgevonden? En wat voor zin heeft het ICANN te noemen, anders dan dat daardoor duidelijk is dat de schrijver wat termen rondstrooit?

Marketing gebrabbel

De tweede paragraaf is alleen maar marketing gebrabbel over producten, markten, successen. Het wekt de nodige argwaan. Voor wie is dit bedoeld, wie moeten dit lezen en op welke acties hoopt men. Er wordt geen concreet product of dienst gepromoot. BBB moet er namelijk voor zorgen dat er iets komt dat geleverd kan worden. Moet de naam BBB er soms voor zorgen dat investeerders geprikkeld worden de geldbuidel te trekken voor AAA? Daar heeft deze melding inderdaad iets van weg en dat gevoel wordt versterkt door verder te spitten naar de status van AAA.

Hint: Actief NFT’s promoten en tegelijk de eigen “oplossing” is luchtkastelen bouwen met behulp van cybersecurity. Dat is niveau Rian.