NetApp nieuws

Gisteren kwam NetApp met meerdere berichten over cloud-connectiviteit en AI. Het laatste valt buiten de scope van Technite, het eerste uiteraard niet.

Voor storage heeft NetApp een totaal nieuwe AFF A800-all-flash-array aangekondigd en is is ONTAP geüpdatet naar versie 9.4. Verder werd bekend dat er nieuwe intelligente cloudservices komen, waaronder NetApp Cloud Volumes voor GCP – het Google Cloud Platform.

AI en ML (Machine Learning) worden in het perscommuniqué genoemd als zaken die een hoge performance vereisen en daarmee de AFF A800 rechtvaardigen. Deze appliance is uiteraard ook voor andere situaties geschikt waar 1,3 miljoen IOPS, latency onder de 200 microseconde en een doorvoersnelheid van 300 GB/s gevraagd zijn. Presetaties die met reguliere SSD’s niet te behalen zijn, dit is dan ook een “end-to-end NVMe platform”.

Om het maximale uit deze appliance te halen is ONTAP 9.4 geupdate. Naast de ondersteuning van de AFF A800 valt aan deze versie op de ondersteining voor Azure en de mogelijkheid koudere en koude data weg te schrijven naar omgevingen met lagere TCO. En last not but least: SSD’s van 30TB worden nu ook door ONTAP herkend en ondersteund.