NexentaCloud – een logische stap

Direct na Pasen lanceerde Nexenta een nieuwe dienst: NexentaCloud. De dienst wordt geleverd vanaf het AWS platform en wordt via de marktplaats aangeboden.

NexentaCloud in AWS delivers a rich data storage solution based on the award winning NexentaStor enterprise SDS platform, increasing storage efficiency for public cloud through data reduction, enhanced visibility and management of your cloud workloads.

Onderscheidend vermogen

Via de AWS marktplaats zijn tal van cloud storage oplossingen af te nemen. Het is dus voor Nexenta zaak onderscheidend vermogen te creëren. De gekozen insteek is die van het benadrukken open SDS als basis van het bedrijf. Alles wat daarin mogelijk is, is per heden ook in een AWS omgeving mogelijk. Daarmee biedt Nexenta gebruikers die tot op heden van on premise oplossingen de optie workloads en storage naar de cloud over te hevelen. Het kan daarbij gaan om een echte migratie. Waarschijnlijker is dat er daardoor hybride cloud omgevingen gaan ontstaan waarbij de klant beter onderscheid kan gaan maken in typen opslag en bewerkingen.

Uitstroom voorkomen

Echt spannend klinkt het niet. Desondanks is het een verstandige en logische zet. NexentaCloud voorkomt zo uitstroom van klanten die van mening zijn dat AWS storage het betere alternatief voor lokale opslag is. Die klanten hadden tot op heden minder tot geen mogelijkheden de on premise te integreren met AWS en kozen daarom te vaak voor een volledige migratie naar AWS.