dataplace

Perbericht: Dataplace opent hypermodern datacenter in metropool Amsterdam

dataplaceMet dit zesde datacenter versterkt Dataplace in metropool Amsterdam haar positie in internationale groeimarkt

Alblasserdam, 18 mei 2020: Dataplace, exploitant van carrier neutrale datacenters in Nederland, heeft de deuren geopend van een zesde Tier III datacenter, in Hoofddorp. Het gloednieuwe datacenter is volledig 2N gebouwd en voorzien van de nieuwste bewezen technieken op het gebied van continuïteit, veiligheid en duurzaamheid.

Het nieuwe datacenter aan de Parellaan in Hoofddorp, is sinds 1 mei jl. volledig operationeel. Met een gebouwoppervlakte van circa 4.500 m2 en een netto datacenteroppervlakte van 2.000 m2 biedt Dataplace nu ook in de metropool Amsterdam kwalitatief hoogwaardige  datacenterdienstverlening. Door de ligging is Dataplace zowel voor nationale als internationale organisaties een interessante partner.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “De bedrijvigheid in de metropool Amsterdam groeit nog altijd in hoog tempo, en daarmee de vraag naar colocatie dienstverlening. We zijn verheugd dat we nu in staat zijn om vanuit deze splinternieuwe locatie datacenteroplossingen in deze regio te kunnen bieden. Dataplace is een landelijke speler, die met de opening van dit zesde datacenter op deze locatie ook haar internationale profiel versterkt, uiteraard met behoud van ons regionale, persoonlijke karakter en sterke klantgerichtheid.”

Jan Bonke, Manager Operations van Dataplace: “Het design van de technische installaties hebben wij vanuit onze eigen expertise en ervaring in-house ontwikkeld. Onze engineers zijn tot een 2N oplossing gekomen die een volledig gescheiden A & B voeding biedt. Dit ontwerp sluit volledig aan bij de wensen en behoeften die de markt op dit moment stelt aan een hypermodern datacenter.”

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: “Met deze uitbreiding beschikt Eurofiber in Nederland over een nationale cloud infrastructuur, en daarmee over een perfect aanbod voor zowel nationale als internationale spelers. Dit is opnieuw een mooie mijlpaal voor Dataplace en daarmee voor Eurofiber, in lijn met onze groeiambitie binnen Europa. Onlangs namen we daarom ook Eura DC, een exploitant van twee datacenters in Frankrijk, over. Onze digitale infrastructuur bestaat thans uit acht hypermoderne datacenters en 36.000 kilometer glasvezelnetwerk.”

Over Dataplace

Dataplace bestaat sinds 2011 en maakt sinds 2016 deel uit van Eurofiber. Vanuit zes moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Noord-Brabant worden hoogwaardige (twin) datacenterdiensten geleverd. Dataplace beschikt over de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 50001, NEN 7510 certificering en een ISAE-3402 type II verklaring. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een NPS van +47 en 8,3 als algemeen rapportcijfer. Meer informatie: www.dataplace.com.