kingstontech

persbericht: Kingston nummer één DRAM-moduleleverancier

Kingston is met een marktaandeel van ruim 72 procent voor het zestiende jaar op rij marktleider in DRAM-modules

Amsterdam, 12 september 2019 – Kingston Technology Europe Co LLP, fabrikant van geheugenproducten en technologische oplossingen, is door DRAMeXchange, onderdeel van TrendForce, benoemd tot nummer één DRAM-moduleleverancier ter wereld. Kingston behoudt zijn toppositie met een marktaandeel van 72,17 procent. Dit versterkt de marktpositie van Kingston als leverancier van DRAM-modules. TrendForce heeft Kingston hiermee voor het zestien opeenvolgende jaar op de nummer één positie geplaatst.

TrendForce meldt dat de spotprijzen in de eerste helft van 2018 hoog zijn gebleven en zelfs meer dan 20 procent hoger waren dan de contractprijzen. Ondanks stijgende voorraadniveaus en prijsdalingen in de tweede helft van 2018, blijkt uit het rapport dat modulefabrikanten nog steeds veel omzet en winst wisten te genereren. Enkele trends en groeifactoren in de markt die hieraan bijdragen zijn de toenemende populariteit van online media streaming, recente technologische ontwikkelingen in IoT en de verschuiving naar datacenters en clouddiensten.

“Kingston is vereerd met de bevindingen van TrendForce, dat de groei van onze verschillende divisies nauwlettend in de gaten houdt”, aldus Niels Burnet, Business Development Manager Kingston. “In 2018 hebben we meer dan veertien biljoen MB aan geheugen geproduceerd voor alle productlijnen, waaronder DRAM, SSD’s en embedded oplossingen. Deze enorme hoeveelheid, gecombineerd met het grote succes en de bevindingen van TrendForce versterken onze kracht, positie en waarde van ons bedrijf voor de sector.”