pinewood

Persbericht: Pinewood krijgt NEN 7510-certificering voor informatiebeveiliging in de zorg

Pinewood, specialist in informatiebeveiliging, heeft de NEN 7510-certificering behaald. Deze norm is de standaard die helpt de beveiliging, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van medische data te garanderen en is dan ook van groot belang voor klanten in de zorgsector. Pinewood heeft aangetoond dat de informatiebeveiligingsorganisatie van zijn dienstverlening voldoet aan de eisen die de norm stelt.

Zorginstellingen moeten bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kunnen aantonen dat ze de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens waarborgen om zo verantwoorde zorg voor patiënten mogelijk te maken. Onderdeel hiervan is de fysieke veiligheid van gegevens. Tevens moeten zorginstellingen hun informatiebeveiligingsmaatregelen en controle op afwijkingen aantoonbaar kunnen maken. Voor toetsing heeft de overheid de NEN 7510-norm vastgesteld.

“Ons Security Operations Center merkt de groeiende vraag naar meer controle van de informatiebeveiligingsmaatregelen en -risico’s van IT-omgevingen in de zorg. Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening een vitale sector als de zorg ondersteunt”, zegt Hans Doornbosch, oprichter en directeur van Pinewood. “De security van patiëntgegevens is tenslotte een lastig punt voor zorginstellingen en vraagt bovendien ook om de fysieke veiligheid van gegevens. We hebben ons nu ook zelf gecertificeerd op de NEN 7510-norm, hiermee sluiten we met onze dienstverlening volledig aan op de eisen die worden gesteld voor het beschermen van patiëntgegevens.”

Dankzij het behalen van de certificering kan Pinewood zorginstellingen concreet ondersteunen bij het handhaven en monitoren van informatiebeveiliging volgens de eisen rond NEN 7510 en het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Het Security Operations Center controleert de effectiviteit van informatiebeveiligingsmaatregelen. Kan voor zorginstellingen de controle op afwijkingen in bijvoorbeeld de toegang tot patiëntendossiers uit handen nemen. Verder kan de zorginstelling naar patiënten en zorgverzekeraars communiceren dat patiëntgegevens in goede handen zijn door de ondersteuning van Pinewood.

—-

Over Pinewood

Pinewood levert sinds 1994 oplossingen voor informatiebeveiliging. Het levert producten voor beveiliging van de kritische netwerkomgeving en biedt managed diensten, waaronder het Security Operations Center en penetratietesten.

Pinewood heeft klanten in verschillende sectoren, waaronder waterleidingbedrijven, luchtvaart, offshore, ziekenhuizen, ministeries en gemeenten.

Kijk voor meer informatie op www.pinewood.nl