Qualstar kan goed nieuws melden

Een paar weken geeden maakte Qualstar bekend dat het door Sony is gevraagd ontwerp en productie van een nieuwe generatie disc libraries op zich te nemen. De impact van die deal komt nu al tot uiting in de kwartaalcijfers die het bedrijf vorige week publiceerde.

In vergelijking het zelfde kwartaal een jaar geleden kon Qualstar een omzet plus van 21% melden. Die is met $2,9 miljoen nog steeds zeer bescheiden voor de storage sector, maar het is wel een omzet waarbij het resultaat in zwarte cijfers wordt geschreven. Qualstar maakt bij deze omzet een winst van $0,6 miljoen, wat gelijk staat aan een gezonde marge.

Omdat storage niet het gehele portfolio van Qualstart beslaat is er nog wel een uitsplitsing nodig. De storage component is in omvang en aandeel toegenomen. Dat laatste komt omdat de productie van de tweede pijler van het bedrijf, power supplies, achter blijft door gebrek aan componenten. De plus in omvang van storage omzet is rechtstreeks het gevolg van de deal met Sony.

Qualstar blijft daarmee een uitzonderlijke partij in de storage sector. Het is bijna te klein om op te vallen, de handel in het aandeel stelt weinig voor en het aantal peers is op papier ook maar beperkt.