Reinout van Ierschot NL-ix

Persbericht: Reinout van Ierschot nieuwe CFO van NL-ix

Den Haag, 30 april 2020 – NL-ix, the Interconnect Exchange maakt vandaag bekend dat het Reinout van Ierschot (39) heeft aangesteld als nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Reinout volgt Peter van Erp op die heeft besloten een sabbatical te nemen en zijn aandacht daarna zal gaan richten op het coachen van startups.

Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix zei over het vertrek van Peter van Erp:” Peter heeft in een tijd waarin de markt enorm in beweging was, een belangrijke bijdrage geleverd aan het verder professionaliseren van onze organisatie. Zijn sabbatical is welverdiend en ik wens hem in zowel zijn nieuwe loopbaan als in zijn persoonlijke leven het allerbeste”. Jan Hoogenboom: “NL-ix is nu als organisatie in staat gebruik te maken van de grote mogelijkheden tot groei die we zien. Ik ben ervan overtuigd dat Reinout, met zijn ervaring en achtergrond ons in zijn rol als CFO zal helpen die groeimogelijkheden ten volle te benutten.”

Reinout van Ierschot heeft MD’s in bedrijfs- en civielrecht behaald aan de Universiteit van Utrecht. Voor zijn huidige rol als manager Business Control bij KPN’s Consumenten segment werkte hij voor het KPN Investor Relations team en bij het Investment Banking onderdeel van ABM AMRO.

“Het NL-ix team is toegewijd en gepassioneerd en het is mooi in zo’n team terecht te komen.” Reinout van Ierschot vervolgd: ”De maatschappelijke rol van NL-ix als leverancier van kritische Internet infrastructuur wordt steeds belangrijker, ik ben ervan overtuigd dat we perfect gepositioneerd zijn om in de komende jaren een mooie groei te laten zien, zowel in de Nederlandse markt als daarbuiten. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te kunnen leveren aan het continueren van het gezonde financiële beleid van NL-ix en het realiseren van die nieuwe groei.”

___________

Over NL-ix

NL-ix is de meest ervaren en grootste gedistribueerde interconnect exchange, waarin een van de wereld leidende internet exchanges is gecombineerd met een volledig portfolio van network, cloud en data center interconnectie oplossingen. Met behulp van een aantal innovatieve tools kunnen onze leden hun interconnectie lokaal, regionaal of Europees schalen en inregelen. www.nl-ix.net