secumailer.com

Persbericht: SecuMailer deelnemer Connectathon op 17 december bij Ministerie VWS

Interoperabiliteit testen in Connectathon

Om veilig mailverkeer in de zorg mogelijk te maken is interoperabiliteit tussen de verschillende veilige e-mail systemen vereist. Met één systeem moeten alle andere zorgprofessionals te bereiken zijn, ongeacht de oplossingen die ze gebruiken.

Om vast te stellen of de oplossingen die op de Nederlandse markt worden aangeboden aan de NTA 7516 eis voldoen, organiseert het Ministerie van VWS op 17 december 2019 in Den Haag een Connectathon. Tijdens deze bijeenkomst zal grondig worden getest of alle oplossingen ook daadwerkelijk feilloos met elkaar samenwerken. “Wij zijn uiteraard benieuwd naar de resultaten van deze bijeenkomst,” zegt Yvonne Hoogendoorn, CEO van SecuMailer. “SecuMailer heeft veel gebruikers in verschillende omgevingen en weet daardoor uit ervaring hoe belangrijk interoperabiliteit is.”

De Connectathon duurt van 9:00 tot 16:00 uur en zal door de SG van het Ministerie van VWS worden afgesloten. De middag is voor de pers toegankelijk. Hoogendoorn nodigt journalisten van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Altijd veilig
SecuMailer vindt dat mensen gewoon moeten kunnen e-mailen en niet afgeleid mogen worden door de achterliggende techniek. Hoogendoorn: “Wij houden de techniek weg bij mensen. Wij zorgen ervoor dat ze altijd veilig mailen en er geen complexe handelingen nodig zijn. Als een verbinding om welke reden dan ook niet veilig is, wordt voorkomen dat de e-mails onveilig worden afgeleverd. Het overtreden van de AVG door het lekken van data wordt zo voorkomen.”

Alle medische gegevens per veilige mail uitgewisseld.
Omdat de gebruikers niet geconfronteerd worden met techniek neemt SecuMailer een belangrijke horde weg die veilig mailen tot nu toe in de weg heeft gestaan. Zelfs in acute situaties of wanneer geïmproviseerd moet worden vindt communicatie dankzij SecuMailer volledig veilig plaats.

Wie meer wil weten over SecuMailer of bij de Connectathon aanwezig wil zijn kan contact opnemen met Yvonne Hoogendoorn of een van haar collega’s.

Contactgegevens:

SecuMailer
het Ravelijn 50, 8233 BR, Lelystad
T: (+31) 320 337381
E:  info@secumailer.com
TW: @secumailer
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/secumailer