Cloud Expo Europe Frankfurt 2019

Techweek Frankfurt – de kracht van “unparalleled oversight”

Volgende maand vindt de Techweek Frankfurt plaats. Dan staat de Frankfurter Messe twee dagen in het teken van zeven beurzen die de zeven core topics van de digitale transformatie adresseren. De techweek trekt elk jaar duizenden bezoekers, ook uit Nederland.

 

Succes door focus op samenhang

Techweek Frankfurt staat niet op zich. Het is onderdeel van een serie van beurzen die in Europa en Azië wordt gehouden. In elk van die landen is de animo van exposanten en bezoekers zeer groot.

Het is dus een succesvolle formule en de reden daarvoor is simpel. Het begrip dat de organisatie hanteert beschrijft dat heel goed: “unparalleled oversight”. Professionals zijn nu meer dan ooit op zoek naar de samenhang met andere ontwikkelingen. Vragen als wat zijn de trends op het gebied van software en wat gebeurt er op het vlak van duurzaamheid zijn meer dan ooit top of mind voor een grote groep. Die vragen kunnen niet meer alleen door de bouwers en exploitanten van datacenters worden beantwoord. Sterker nog, ook zij zijn op zoek naar de antwoorden op dit soort vragen. Ze moeten wel, want de veranderingen kunnen zeer snel gaan.

Daarom is het goed een beurs te organiseren waarbij naast datacenters ook alles dat daar raakvlakken mee heeft voldoende ruimte krijgt zich te presenteren en dieper in te gaan op de samenhang. Het is die focus waarmee Techweek Frankfurt zich onderscheidt.

Internationale sprekers en bezoekers

De vorige editie van Techweek Frankfurt is door ruim 200 geïnteresseerden uit Nederland bezocht. Dit jaar zal die groep naar verwachting nog groter zijn, net als het totaal aantal bezoekers. Uit Nederland komen niet alleen bezoekers, er is ook een aantal sprekers uit ons land. De organisatie heeft niet alleen Jan Willem Van Roggen, Managing Director, NIBC Bank N.V. als Keynote spreker kunnen optekenen. Jan-Joost Bouwman, Identity & Access Manager van de ING en Marouane Dani, IoT & Big Data Domain Architect bij Damen Shipyards Group, zijn twee voorbeelden van andere Nederlandse sprekers die insights zullen delen.

Sectoren

Wat uit de keuze van sprekers, zoals die van ING en Damen Shipyards Group, verder blijkt is dat het programma breed is opgezet.  Een groot aantal sectoren en overheidsdiensten is als spreker aanwezig om kennis te delen met collega professionals. De sprekers komen uit verschillende landen. Dat zorgt er voor dat de discussies en kennissessies veel interessanter worden. Het is ook de enige manier om een “unparalleled oversight” van het IT landschap te kunnen schetsen. Techweek Frankfurt is nadrukkelijk geen event uitsluitend bedoelt voor de lokale markt. Het biedt een programma dat voor elke Europese IT specialist, op zoek naar kennis en netwerk mogelijkheden, aantrekkelijk is.

Praktisch

TechWeekFrankfurt vindt plaats in de Frankfurter Messe. De Messe is goed bereikbaar met OV en eigen vervoer. Het gebouw ligt op enkele tramhaltes van het centraal station. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn er meerdere treinverbindingen per dag. Er zijn directe vluchten vanaf Schiphol en vanaf de Frankfurt Airport zijn er goede tramverbindingen met de Messe. Vanaf de grens bij Arnhem is de Messe ongeveer 330 kilometer rijden. Hotelkamers kunnen duur en schaars zijn in Frankfurt, maar dat geldt niet voor deze periode. Op het moment van schrijven zijn er in een straal van 10 kilometer rond de Messe nog honderden kamers in de prijsklasse €40 tot €200 te boeken. Bezoekers aan Techweek Frankfurt kunnen via deze link  profiteren van speciale hoteltarieven.

Toegang tot de Techweek Frankfurt is gratis en de kaarten kunnen hier worden besteld.