CloudFest-TimBerners-Lee

Tim Berners-Lee, uitvinder van WWW, geeft keynote op CloudFest 2021

CloudFest-TimBerners-LeeZonder hem zouden de cloud- en hostingindustrie niet eens bestaan ​​- de uitvinder van het WorldWideWeb – Tim Berners-Lee exclusief op CloudFest!

Als je op het water surft, ga je van golf naar golf. Wanneer je op het internet surft, spring je van webpagina naar webpagina via klikbare hyperlinks. Of je beweegt binnen een webapp. In 1989 was het concept van Tim Berners-Lee voor een netwerk op basis van servers, links en browsers – het WorldWideWeb (www.) – overtuigend.

Het internet is door meerdere mensen bedacht, maar het world wide web is door slechts één man bedacht: een holistisch systeem dat een revolutie teweegbracht in het internetgebruik en een nieuwe ruimte bood voor wereldwijde uitwisseling!

Sir Tim schreef geschiedenis met zijn kernvraag: hoe kunnen we het onbenutte potentieel van computers die via internet met elkaar zijn verbonden optimaliseren en op de juiste manier netwerken? Ondanks enkele tegenslagen slaagde hij er in de 3 belangrijkste technologieën van het web te creëren. HTML, URL en HTTP.

Nadat de eerste website voor iedereen beschikbaar was gemaakt, was het WorldWideWeb en de verspreiding ervan niet meer te stoppen! Sindsdien heeft de kracht van deze ontwikkeling elk proces bepaald en beheerst, zelfs in het privéleven van individuen. Het heeft onze hele manier van denken veranderd.

De achtergrond van dit geweldige verhaal en nog diepere inzichten zullen door Sir Tim Berners-Lee zelf worden verteld op CloudFest 2021 – een exclusief interview met de man van de internetrevolutie moet zeker in ieders dagboek worden opgenomen!

Vele andere highlight-sprekers zorgen dit jaar voor een contentmarathon tijdens het CloudFest! Bezoek voor meer informatie: https://www.cloudfest.com/

Registreer nu gratis voor CloudFest 2021 en krijg in 3 dagen meer input uit de wereld van cloud en hosting