cyber-insecure-europe

Voor wat het waar is: Nederland het meest cyber-insecure land

In het kader van eigenaardige onderzoeken en dito persberichten is er deze keer aandacht voor het bedrijf Specops en de term cyber-insecure. Dat is een Zweedse aanbieder van wachtwoord en authentificatie diensten. Het bedrijf roept iets over onveilige cloud omgevingen en ziet Nederland als slechtste jongetje van de klas.

Nederland

Volgens Specops is Nederland het meest kwetsbare land in Europa als het gaat om aanvallen gericht op cloud providers en misbruik van de cloud infrastructuur.

Bron

Het zegt tot deze conclusie te zijn gekomen door twee rapportages van Microsoft te gebruiken. Vervolgens heeft het “aanvallen” op de cloud providers per regio en het aantal gevallen per regio van ontdekte ransomware en dergelijke opgeteld. De Nederlandse cloud infrastructuur ligt permanent onder vuur. Alleen al daarom komt Nederland ondanks het minimale aantal besmettingen boven aan de lijst van komt te staan. Daarbij staat er niets over de relatie tussen de omvang van Azure infrastructuur in het land en het aantal incidenten.

SEO effect

De waarde van dit onderzoek over cyber-insecure landen is daarom ongeveer nul. Hier heeft niemand wat aan. Ook Specops zal hier weinig wijzer van worden. Genoemd worden als opdrachtgever hiervan is niet het SEO effect dat men voor ogen had.