Voor wat het waar is: Nederland het meest cyber-insecure land

      Reacties uitgeschakeld voor Voor wat het waar is: Nederland het meest cyber-insecure land

In het kader van eigenaardige onderzoeken en dito persberichten is er deze keer op Technite aandacht voor het bedrijf Specops. Dat is een Zweedse aanbieder van wachtwoord en authentificatie diensten. Het bedrijf roept iets over onveilige cloud omgevingen en ziet Nederland als slechtste jongetje van de klas.

Volgens Specops is Nederland het meest kwetsbare land in Europa als het gaat om aanvallen gericht op cloud providers en misbruik van de cloud infrastructuur. Het zegt tot deze conclusie te zijn gekomen door twee rapportages van Microsoft te gebruiken. Vervolgens heeft het “aanvallen” op de cloud providers per regio en het aantal gevallen per regio van ontdekte ransomware en dergelijke opgeteld. De Nederlandse cloud infrastructuur wordt heel vaak aangevallen. Zo vaak zelfs dat Nederland ondanks het minimale aantal besmettingen boven aan de lijst van komt te staan. Daarbij wordt geen woord gerept over de relatie tussen de omvang van Azure infrastructuur in het land en het aantal incidenten.

De waarde van dit onderzoek is daarom ongeveer nul. Hier heeft niemand wat aan. Ook Specops zal hier weinig wijzer van worden. Genoemd worden als opdrachtgever hiervan is niet het SEO effect dat men voor ogen had.

Share: