HITB 2020 Amsterdam

Waarom gaat Astrid Oosenbrug naar Hack in the Box (HitB)?

In april zal Technite voor het vijfde jaar verslag doen van  Hack in the Box. De internationale conferentie vindt wederom in het Amsterdamse Krasnapolsky hotel plaats en wordt voorafgegaan door twee dagen met trainingen. HitB behoort niet alleen tot de beste security events in Nederland, het is ook een goede plek om te netwerken.

Technite heeft per mail deelnemers en sprekers vijf vragen voorgelegd. Vragen en antwoorden zullen de komende dagen integraal worden geplaatst. De eerste reactie is van Astrid Oosenbrug, Sociaal ondernemer ICT, treasurer @DIVDnl en voorzitter @COCNederland.

Is dit de eerste keer dat je HitB Amsterdam bezoekt?
Nee, het wordt voor mij de 4e keer, in 2016 was ik er voor het eerst, ik werd uitgenodigd als Kamerlid met de ICT portefeuille om eens een keer te komen kijken en ik was gelijk verkocht. Het was voor mij “a sort of homecoming”, daarom blijf ik ieder jaar terugkomen☺

Ben je alleen bezoeker of kom je ook omdat je een talk, presentatie, demo houdt?
Ik kom als bezoeker.

Is er een onderwerp, lezing, demo waar je absoluut bij wil zijn? Zo ja welke en waarom?
Ja, bij HITB LAB: When Sh*t’s on Fire: Digital Crisis Simulation. Het is een live digital crisis simulation game en daar houd ik van, interactief en leerzaam.

Waarom moet de lezer van dit artikel naar HitB komen?
Om te netwerken met de mensen die je al in geen tijden meer gesproken hebt, nog nooit gesproken hebt of al heel lang graag IRL zou willen spreken. Daarnaast is er voor elk wat wils aan trainingen, talks, labs, workshops etc.

Wat is HitB voor jou eerder leerzaam en interessant of eerder gezellig netwerken?
Voor mij is het vooral gezellig netwerken, maar daarnaast ook zeer leerzaam, er is altijd wel een talk of workshop over een onderwerp waar ik veel van kan leren.