pixabay-calendar-1990453

Wat gaat de week brengen – drie interessante beurzen

November was altijd al een drukke maand, vol met conferenties, interessante beurzen en eindejaar spurts. Die druk lijkt alleen maar toe te nemen. MS Ignite en VMWorld Europe vinden inmiddels ook in november plaats. Wie daar is geweest en nog tijd over heeft kan deze week nogmaals drie events bezoeken die voor ISP’s en datacenters interessant en relevant zijn, IT infra, Techweek Frankfurt en TIP 2019.

IT Infra

Het eerste belangrijke event van de week vindt morgen, dinsdag, in Amsterdam plaats. IT Infra zal als naam deels bekend voorkomen. Wat voorheen de jaarlijkse IT Room Infra bijeenkomst in Den Bosch was, wordt met ingang van dit jaar met een nieuwe naam op een nieuwe locatie gehouden.

De keuze voor Amsterdam is daarbij logisch, omdat de meeste datacenters in de regio gevestigd zijn. Met de rebranding en migratie wil de organisatie de bijeenkomst ook onder de aandacht brengen van partijen die voorheen afgeschrikt werden door de reis naar Den Bosch. Dat de nieuwe formule nu al heeft geleid tot meer exposanten is opvallend detail.

Het programma van de dag is ook onder handen genomen. Er staan nu minder parallele sessies gepland waardoor het programma van zelf meer focus heeft. Het programma bevat ook de nodige talks en presentaties die bouwers, exploitanten en gebruikers van datacenters zal aanspreken.

Aanmelden voor het IT Infra is as we speak nog steeds mogelijk en de toegang is gratis voor   “professionals van computerruimtes en datacenters”.

 

Data Centre World

Het zal de lezer van Technite niet zijn ontgaan dat op woensdag 13 en donderdag 14 november in Frankfurt am Main de Techweek Frankfurt plaatsvindt. Een van de zeven vakbeurzen die onder die vlag in de Messe worden gehouden is Data Centre World. Zowel de Techweek als Data Centre World mikken nadrukkelijk op een internationaal publiek.

Deze groep, naar verwachting zullen dat weer duizenden bezoekers zijn, zal uiteraard de vele stands afgaan die staan opgesteld. Verder hebben ze de keuze uit meer dan honderd talks, verspreid over twee dagen.

TIP – Telecom Infra Project – Amsterdam

Een vakbeurs annex conferentie die bij weinigen op het netvlies staat is TIP 2019 dat in de Amsterdamse RAI wordt gehouden. Hier gaat het uitsluitend over telecom innovaties. TIP lijkt een totaal andere markt te bedienen dan de twee eerder genoemde events. Toch zijn er raakvlakken

De Telecom Infra Project conferentie vindt eveneens op 13 en 14 november plaats. In tegenstelling tot de andere events is dit een conferentie waar de toegang niet gratis is. Dat zal zijn uitwerking niet missen op het aantal bezoekers.

Dat betekent echter niet dat het hier om een kleinschalig event gaat. Een indicatie daarvoor is het aantal sprekers. In twee dagen tijd zijn er meer dan 120 talks gepland. Dat aanbod is zo groot dat de speciale app bijna onmisbaar wordt. Die app is ook handig om afspraken te kunnen plannen met exposanten en andere bezoekers. TIP is namelijk een event waar telco’s op technische niveau kennis uitwisselen over “Access, Transport, Core & Services”.

Dit soort overleg is ook nodig, omdat telecomnetwerken feilloos op elkaar moeten kunnen worden aangesloten. Daarnaast biedt TIP het platform om over innovaties te spreken die als doel hebben met lagere opex en capex tot een betere dienstverlening te komen.

Voor de meeste datacenters en providers is TIP te weinig relevant. Voor datacenters die telco’s als klant hebben en voor security specialisten die netwerk- en communicatieveiligheid als werkterrein hebben is het een event dat eigenlijk op de agenda hoort te staan.

Kortom – ook deze week valt er weer een hoop te bezoeken en te leren.