Technitelogo 500x500

Wat had de week in petto – de opvallendste meldingen over datacenters en providers

Terwijl een deel van het land zich voorbereidt op carnaval, blikt Technite kort terug op vier opvallendste meldingen over datacenters en providers van de afgelopen week.

NorthC Datacenters

NorthC Datacenters– de nieuwe naam voor de combinatie van TDG en NLDC. Er werd al maanden op gewacht en nu is het dan zover. The Datacenter Group en NL_DC hebben een nieuwe naam. De twee bedrijven die vorig jaar onder de hoede kwamen van het Duitse DWS heten nu NorthC Datacenters. De blauwe tinten uit de beide logo’s zijn verleden tijd. NorthC valt in ieder geval op door het gebruik van geel. Blauw komt heel veel voor in de sector, geel niet. Nu nog zorgen dat de naamsbekendheid in de markt omhoog gaat.

YourHosting

YourHosting kwam met nieuws waar geen enkele hoster bekend door wil worden. Jet heeft deze week de klanten geïnformeerd hover een hack, datadiefstal en dus een datalek. Sinds de AVG echt van kracht werd is dit de eerste groter hoster in Nederland die dit overkomt. De communicatie hierover is daarom ook goed in de gaten gehouden. Dat op dit moment zelf met een vastgezette tweet wordt verwezen naar de uitleg van de incidenten en de impact van de wachtwoord reset is goed. Of het YourHolding zal lukken de klanten vast te houden zal moeten blijken. Er is de nodige verbazing en ergernis dat een deel van de dienstverlening niet goed was afgeschermd.

Previder

Previder – dat bestaat ook nog. Met enige verbazing is donderdag gereageerd op een persbericht van Odin Groep. Het bedrijf runt onder andere twee datacenters in het Oosten van het land en de de IaaS – platform diensten van Previder. Voorheen was elke activiteit een eigen entiteit, sinds een paar jaren is alles gevoegd en vorig jaar heeft Odin Groep te maken met een Belgische grootaandeelhouder. Over het voegen van de activiteiten en de komst van een nieuwe aandeelhouder heeft het bedrijf weinig gecommuniceerd. Het komt nu wel met de melding dat Platani, “kennishuis voor infrastructuren, cloud en werkplekken“ is overgenomen. Het bedrijf blijft in Vianen. De oprichter van Platini, Roderik de Kort “vervult de rol van commercieel directeur van Previder.”

Cloudfest

Cloudfest – dat is alweer over drie weken. Het Europa Park in Rust staat over enkele weken weer in het teken van Cloudfest. De grootste happening voor datacenters, providers en leveranciers in Europa verwacht dit jaar meer dan 7.000 bezoekers en meer dan 200 exposanten en 250 sprekers. De lijst met exposanten is nog niet online, maar via persberichten en social media sijpelt wel al net nodige door. Cloudfest zegt zelf: There’s no substitute for being here.