hardwear-io-mascot-white

Wat te volgen bij Hardwear.io – welke talks staan op de lijst?

Na de driedaagse training van Hardwear.io, die maandag a.s. van start gaat, volgen twee dagen met talks. Het programma is uitgebreid. De volgende talks zijn nog meer dan de andere de moeite van het bijwonen waard.

  • Exposing device features on 4G and 5G networks. De talk van Altaf Shaik en Ravishankar Borgaonkar gaat in op security issues bij 4G en 5G. 4G kennen we allemaal, maar 5G staat nog vooral in de kinderschoenen. Betekent dat nieuwe protocol meer issues, maar dan op een grotere schaal. Of komt er een tot nu toe onbekend soort problemen bij?
  • It’s easier to break than to patch. Stefano Zanero en Stefano Longari vertellen hoe het mogelijk is een DoS aanval op alles met een CAN bus/protocol uit te voeren en daarbij onder de radar van bestaande detectiemethoden te blijven. Ze zullen de PoC laten zien en waarschijnlijk zit iedereen na afloop toch wat minder ontspannen in de auto.
  • When hardware attacks scale. Mark Witteman zal stilstaan bij de link tussen software security en hardware security. Dat klinkt als een open deur. De aankondiging spreekt van “undervalued hardware”, dus waarschijnlijk zal die link en de impact daarvan anders zijn dan we aannemen.

Drie talks op de lijst om tijdens Hardwear.io 2019 te volgen. De rest is later nog via YouTube te zien.